Strids Naprapatklinik AB

Ortopediska inlägg

Balkefors Comfort Ortopedic

Det finns två bra metoder att tillverka ortopediska inlägg (fotbäddar), dels den belastade avgjutningen och den obelastade.

Som med de flesta andra leder i kroppen är det viktigaste hur lederna beter sig under belastning. Vi arbetar därför efter metoden belastad avgjutning och kan på ett enkelt sätt kan göra fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja.

Det patenterade ortopediska inlägget är ett smidigt inlägg, endast fyra mm tjockt. Materialet formar sig efter foten och tillåter pronationsrörelsen men stoppar eventuell överpronation. Vid behov gjuter vi även in en främre pelott i inlägget för att lyfta det främre tvärgående fotvalvet. Om mer stöd behövs kan korrigeringskilar användas. Ofta slipas sulan till för att få bra passform. Inlägget kan vid behov lätt korrigeras.

Ett nedsjunket längsgående fotvalv och ökad pronation gör att foten inte längre klarar av att absorbera belastningen optimalt. Det innebär en ökad belastning på muskler och leder, från foten ända upp till ryggen.

Några vanliga överbelastningsbesvär där formgjutna inlägg ofta är lösningen:

Plantar fascit
Hälsporre
Hälsenebesvär
Hallux valgus
Benhinneinflammation
Mortons metatarsalgi
Löparknä
Ryggbesvär

Hur går det till?

Först analyserar vi fötterna och gör ortopediska och rörelsetester för att se om det finns några problem som ska minimeras med hjälp av det gjutna inlägget. Sedan värms sulan upp och man lägger den varma sulan på en formkudde och foten placeras på inlägget, trycks sedan ner i ca 30 sekunder och tas bort och inlägget är gjutet i belastat läge. Inlägget slipas till så det ligget stadigt i skon.

Det tar ca 30-40 minuter att göra inlägget och man får med sig det hem direkt.

www.balkefors.seInformation

Friskvård

Vi tar emot både Friskvårdskuponger från ActiWay.

Svenska Naprapatförbundet

Svenska yrkesförbundet för naprapater. Besök webbplatsen

Kontakta oss

Strids Naprapatklinik AB
Oskarsvägen 2
702 14 Örebro
019 - 140 700
marcus[a]naprapathy.se

Samarbetspartners

Werlabs
Svensk Provtagning
Blodkollen
Arthrex
back to top