Strids Naprapatklinik AB

Forskning och utveckling

Delaktighet

Strids Naprapatklinik AB tar aktiv del av det kvalitetsutvecklingsarbete som pågår inom hälso- och sjukvården. Vi anser att det är mycket viktigt för våra naprapater att följa med i utvecklingen och följa de forskningar som pågår och färdigställs inom ortopedisk medicin.

Strids Naprapatklinik AB var delaktig i en randomiserad kontrollerad studie på kronisk huvudvärk som gjordes i Örebro län. Resultatet presenterades på Naprapathögskolan i Stockholm 2008.

En studie gjord på Karolinska institutet i Stockholm visar enligt SBU-rapporten nr 145 2000, att det finns stöd för att både manuell behandling och manipulation ger den mest effektiva smärtlindringen vid såväl akuta som kroniska ländryggsbesvär. Detta jämfört med vanligt omhändertagande av allmänpraktiker där sängläge, smärtstillande medicin eller massage används. Det blir därför allt vanligare att företag anlitar naprapater i sin personalhälsovård.

Flera större företag har på senare tid tecknat rikstäckande avtal med naprapater för att kunna erbjuda sin personal ett snabbt och säkert omhändertagande landet runt.Information

Friskvård

Vi tar emot både Friskvårdskuponger från ActiWay.

Svenska Naprapatförbundet

Svenska yrkesförbundet för naprapater. Besök webbplatsen

Kontakta oss

Strids Naprapatklinik AB
Oskarsvägen 2
702 14 Örebro
019 - 140 700
marcus[a]naprapathy.se

Samarbetspartners

Werlabs
Svensk Provtagning
Blodkollen
Arthrex
back to top