Ortopediska Inlägg

Ortopediska Inlägg

Känner du att ryggen eller knäna är hårt belastade?

Med Balkefors formgjutna inlägg blir vardagen lättare.

Hello world

Balkefors Comfort Ortopedic


Det finns två bra metoder att tillverka ortopediska inlägg (fotbäddar), dels den belastade avgjutningen och den obelastade.

Som med de flesta andra leder i kroppen är det viktigaste hur lederna beter sig under belastning. Vi arbetar därför efter metoden belastad avgjutning och kan på ett enkelt sätt kan göra fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja.

Det patenterade ortopediska inlägget är ett smidigt inlägg, endast fyra mm tjockt. Materialet formar sig efter foten och tillåter pronationsrörelsen men stoppar eventuell överpronation. Vid behov gjuter vi även in en främre pelott i inlägget för att lyfta det främre tvärgående fotvalvet. Om mer stöd behövs kan korrigeringskilar användas. Ofta slipas sulan till för att få bra passform. Inlägget kan vid behov lätt korrigeras.

Ett nedsjunket längsgående fotvalv och ökad pronation gör att foten inte längre klarar av att absorbera belastningen optimalt. Det innebär en ökad belastning på muskler och leder, från foten ända upp till ryggen.

Några vanliga överbelastningsbesvär där formgjutna inlägg ofta är lösningen:


  • Plantar fascit
  • Hälsporre
  • Hälsenebesvär
  • Hallux valgus
  • Benhinneinflammation
  • Mortons metatarsalgi
  • Löparknä
  • Ryggbesvär

Hur går det till?

Först analyserar vi fötterna och gör ortopediska tester samt rörelsetester för att se om det finns några problem som ska minimeras med hjälp av det gjutna inlägget.

Sulan värms sedan upp och läggs på en formkudde och foten placeras på inlägget, trycks sedan ner i ca 30 sekunder så att inlägget är gjuts i belastat läge. Inlägget slipas sedan till så det ligger stadigt i skon.

Det tar ca 30-40 minuter att göra inlägget och man får med sig det hem direkt.

Upplev Skillnaden


Vårt engagerade team är hängivet ditt välbefinnande. Oavsett om du är en idrottare som vill förbättra prestanda, en kontorsarbetare som söker lindring från obehag kopplat till skrivbordet, eller någon som helt enkelt vill förbättra sin livskvalitet, kan våra behandlingar anpassas efter dina behov.

Din Väg till ett Smärtfritt Liv Börjar Här


Låt inte smärta hålla dig tillbaka längre. Omfamna ett liv i frihet, komfort och rörlighet med våra avancerade behandlingar. Återupptäck glädjen av ett liv utan smärta genom att boka din behandling idag. Din resa mot optimal hälsa väntar!

unsplash